USÖ - äntligen!

Idag var det skola som vanligt, drog sedan till bibblan och pluggade. Skickade in lite arbeten och kände vilken skön känsla som drogs genom kroppen när jag avbockade de från min långa "to do list". Jag kämpar på de sista månaderna! Efter bibblan fick jag spendera tid med Felicia innan jag åkte hem och stickade. Jag köpte mer garn idag så jag kan bli klar med min vinröda halsduk någon gång. Så den satt jag med hela kvällen.
Imorgon har jag en tid på USÖ och det ska bli skönt att kolla upp lite saker, jag har haft mycket problem med min kropp och nu ska vi äntligen kolla upp det! Och på onsdag ska jag återigen till Lillånsvårdcentral pga min jävla tå. Den var fin i två dagar sen blev den dålig igen så nu ska jag träffa en doktor som jag bedöma om jag ska operera tån eller inte. Vi får se hur det blir. Jag nästan hoppas på operation för bli av med skiten någon gång. Nu ska jag sova!
Så säkrar du en fällande dom efter våldtäkt

Text lånad av http://kajjan.bloggo.nu
 

Om du blir våldtagen av, säg sex stycken främmande killar som tagit dina kläder, mobil samt låst dörren till rummet ni befinner er i, och känner att en fällande dom vore någonting bra. Tänk då på att:
 
1. Be killarna att ta en paus i övergreppen så att du kan få kliva upp och tända lampan. Kom ihåg - ett mörkt rum är lika med minskad trovärdighet vid identifikation. Ett litet tips är att be dem ha namnbrickor på tröjorna, så att du inte blandar ihop dem.
 
2. Skriv gärna ner händelseförloppet med detaljer under tiden. Jag förstår att det är mycket att hålla reda på när det är sex personer som står i kö för att våldsföra sig på dig, men om du avviker det minsta från ditt första vittnesmål så kommer det att minska chansen för en fällande dom.
 
3. Ta inte illa vid dig, bli inte känslosam! Det ökar nämligen risken för blockeringar i medvetandet vilket i sin tur gör att du inte kan återge händelsen på ett redigt och nyktert sätt. Du vill ju verka trovärdig.
 
4. Hoppas på att någon har med sig handklovar eller rep eller dylikt. Endast en låst dörr och sex främmande våldtäktsmän med sikte på dig betyder nämligen inte att du befinner dig i ett hjälplöst tillstånd. Du skulle ju kunna putta dem som dominobrickor, resa dig upp och promenera ut. Du skulle ju kunna vara med på det, vilja du med. Jag menar, att en femtonårig flicka - inlåst i ett rum med sex killar som snott hennes grejer och tar av henne kläderna och har samlag med henne en efter en trots att hon säger "nej nej nej" - är ju liksom inte beviiis på att hon inte vill. Eller hur?

Tillägg: 5. Stanna inte kvar med tjejkompisen när hon blir för full på festen. Jag vet att du gärna vill ställa upp och det där och det inte känns så bra att lämna henne med ett gäng killar när hon är dyngrak. Jag vet att ni har lovat varandra att alltid ställa upp när det gäller, att du har lovat hennes mamma samma sak. Men vet du vad? OM den där festen slutar med att det är du som blir gruppvåldtagen så kommer det faktum att du stannade kvar när du kunde ha gått hem att betyda att du egentligen ville. Bara så att du vet.

Tillägg: 6. Håll tummarna för att killarna hotar med stryk. Gärna skriftligen, med underskrifter från samtliga. För det faktum att du vet vad som kan hända, som ofta händer, om man försöker sätta sig emot ett gäng fulla killar som bestämt sig för att ha sex med dig, det är inget hot. Eller snarare: det är ingen grund till att du ska vara livrädd. Att du har läst och sett på tv och hört kompisar berätta om fall när andra tjejer blivit, inte bara våldtagna, utan misshandlade, mördade, för att de försöker stå på sig. Det är inget som håller i rätten, förstår du väl? Att vi matas in med att vi alltid ska vara på vår vakt, alltid rädda, för att annars kan det gå illa - det är ju ingen som gör att det är trovärdigt att du fruktar för ditt liv när du är instängd i ett rum med en rad killar som köar utanför. Eller hur? 
 
Då vet vi då. Se så, ut och lek nu tjejor!
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valdtaktsfriande-juridiskt-akrobatnummer_8561096.svd

Hjälp oss hitta Martin!

19-årige Martin Norrlund är försvunnen efter ett krogbesök på Harrys i Örebro natten mot lördagen. Polisen och organisationen Missing People letar efter honom. Martin Norrlund lämnade krogen Harrys någon gång mellan klockan 01 och 02. Därefter vet ingen var han har tagit vägen. Varken hans nära anhöriga, vänner, eller kompisen han var på krogen tillsammans med har hört eller sett något från honom. Han anmäldes försvunnen av nära anhörig klockan 20.45 på lördagskvällen. Han sågs senast i trakten kring Hamnplan, konstaterar polisen. Polisen har i nuläget inget givet sökområde eftersom sista ”pingningen” av hans mobiltelefon gjordes vid tretiden samma natt i centrala Örebro. Det finns inte heller några uppgifter om vad som kan ha hänt. 19-åringen brukar vara aktiv på Facebook, men inte heller där har han visat några livstecken det senaste dygnet. – Och vi har letat på de adresser som vi fått tips om att han skulle kunna finnas på. Vi har kollat om det gjort några uttag på bankkonton, och om han finns på något sjukhus i länet. Inga spår, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen. När mannen försvann var han klädd i röd t-shirt och slitna jeans, han är 180-185 centimeter lång, normalbyggd och har snaggat hår. Hans jacka blev kvar på Harrys. Natten till söndagen hittade anhöriga, som var ute och letade, en röd keps bakom Länsmuseet. – De är säkra på att det är en en keps som mannen haft, säger Johan Wallenius. Den kepsen är i så fall det enda konkreta spår som hittats. Efter fyndet sökte polisen av området runt Hamnplan och Slottsparken, där Länsmuseet ligger, med hundar, men utan resultat. - Det finns ingen brottsmisstanke i nuläget och vi behöver ha mer information, annars kan vi inte dra igång någon stor sökoperation. Vi vet helt enkelt inte var vi ska börja leta, säger Henrik Dahlström vid Örebropolisen. Även organisationen Missing people söker efter Martin Norrlund. De påbörjade en sökinsats klockan 13. Missing Peoples patruller söker främst längs Svartån och på öster. Örebropolisen är med och koordinerar sökinsatsen. – Vi vill ju precis samma sak: hitta mannen. Men polisen har inte alls samma personella resurser som Missing People, säger Henrik Dahlström. Missing People hade, enligt organisationens Rolf Atterling, 140 sökare ute och letade vid 16-tiden. Om någon har tips på var mannen kan ha tagit vägen: ring då polisen på nummer 114 14.
 
 
Text: NA.se
Bild: Martins facebook